Federale beperking op RSZ-doelgroepverminderingen voor eerste aanwerving vanaf 1 januari 2024

21/12/2023

Bij aanwerving van personeel is de RSZ een belangrijk onderdeel van de loonkost.
Onder bepaalde voorwaarden wordt echter een vermindering hierop toegepast.

Deze vermindering wordt als volgt vanaf 01/01/2024 (verder) beperkt:
1/ Het voordeel voor een eerste werknemer vermindert tot maximum 3.100 euro per kwartaal in plaats van het huidige maximum van 4.000 euro/kwartaal.

  • Het lagere maximum voor een eerste aanwerving is van toepassing op nieuwe aanwervingen vanaf 1 januari 2024, maar ook op alle lopende verminderingen voor een eerste aanwerving.

2/ Werkgevers kunnen vanaf 1 januari 2024 voor maximaal 3 aanwervingen een vermindering van patronale bijdragen genieten.

  • Het verdwijnen van de verminderingen voor een 4e, 5e of 6e aanwerving heeft geen impact op lopende verminderingen.
  • Startende werkgevers die een bijkomende 4e, 5e of 6e aanwerving overwegen, doen er goed aan snel te handelen. Een bijkomende aanwerving gestart vóór 1 januari 2024 kan mogelijk nog een recht op een doelgroepvermindering openen.

Nieuwe situatie vanaf 2024

Huidige situatie (2023)

Wij of uw sociaal secretariaat helpen u graag verder bij vragen over deze materie.

hulp nodig?

neem contact met ons op voor overleg

Klaar om jouw financiën naar een hoger niveau te tillen? Neem vandaag nog contact met ons op voor een vrijblijvend gesprek. Ontdek hoe onze accountancy-experts u kunnen helpen jouw bedrijf te laten groeien, jouw administratie te stroomlijnen en jouw financiële doelen te bereiken. Samen zorgen we voor succes en gemoedsrust.

andere artikels

alles zien

Kunnen we helpen?

We antwoorden binnen de 24 uur

Kies voor Impaccta en voor een boekhouding die altijd up-to-date is. Vertrouw op ons professioneel team voor foutloze cijfers en betrouwbare financiële inzichten. Zo kan jij je richten op het laten groeien van jouw bedrijf.